PERSONAL DATA PROTECTION NOTICE

The Personal Data Protection Act 2010 (hereinafter referred to as the “PDPA”), which regulates the processing of personal data in commercial transactions, applies to Silverlake Mobility Ecosystem Sdn Bhd (“Silverlake”). For the purpose of this written notice, the terms “personal data” and “processing” shall have the meaning prescribed in the PDPA.

This written notice and the terms hereof (hereinafter referred to as “Notice”) serve to inform you that your data is being processed by or on behalf of Silverlake and your personal data was, or may be collected in the future, from the information you have provided to Silverlake and/or that Silverlake has requested from you when you download and use Silverlake’s mobile application software (“Application”) , together with any other information we may obtain about you from oral or written communications. By providing Silverlake your personal data and your continued use of the Application, you agree to be bound by the terms and conditions herein and consent to the processing of your personal data in accordance with this Notice.

The personal data processed by Silverlake may include your name, contact number, address and other information that Silverlake has requested for in the Silverlake forms that you have completed from time to time.

Silverlake is processing your personal data to communicate with you, to provide services to you, to respond to your enquiries, to provide you with information of our other services and our related corporations, to comply with applicable laws, to facilitate the enforcement of your contractual obligations with Silverlake, to facilitate your compliance with any laws or regulations applicable to you, to conduct Silverlake’s internal activities, internal market surveys and trend analysis, as well as any other purposes as may be related to the foregoing (hereinafter referred to as “Purposes”).

Your personal data may be disclosed to Silverlake’s parent company, subsidiaries, related and/or associated companies, business partners, governmental and/or quasi-governmental departments and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies, Silverlake’s auditors or Silverlake’s banks, service providers and any other third party requested or authorized by you for the Purposes or any other purpose for which your personal data was to be disclosed at the time of its collection or any other purpose directly related to any of the above Purposes.

Your personal data may be transferred to locations outside Malaysia for the Purposes.

You are responsible for ensuring that the personal data you provide to Silverlake is accurate, complete and not misleading and that such personal data is kept up to date. You may access and request for correction of your personal data and/or to limit the processing of your personal data, or make any enquiries or complaints in respect of your personal data, by contacting Silverlake at

E-mail address : mobility@silverglobe.com

Silverlake may refuse to comply with your request for access or correction to your personal data under the PDPA and if Silverlake refuse to comply with such request, Silverlake will inform you of Silverlake’s refusal and the reason for Silverlake’s refusal.

It is obligatory that you supply us the details marked with asterisk (*) in Silverlake’s forms or Application (collectively, “compulsory personal data”). If you fail to supply Silverlake the compulsory personal data, Silverlake may refuse to process your personal data for any of the Purposes and/or result in us being unable to provide you with the services and/or products requested.

Unless you have indicated otherwise, Silverlake will contact you by posting, messaging or emailing you with any offer or promotions in relation to our upcoming events, products and services. If you do not wish to receive any of these offers or promotions, please send Silverlake an email at the above email address.

As required by the PDPA, this Notice shall be drafted in English as well as in Bahasa Malaysia. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.


NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010

Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (selepas ini disebut sebagai PDPA) yang mengawal selia pemprosesan data peribadi dalam urusan transaksi-transaksi komersial, adalah terpakai terhadap Silverlake Mobility Ecosystem Sdn Bhd (“Silverlake”). Untuk tujuan notis bertulis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” akan mempunyai maksud seperti yang ditakrif di dalam PDPA.

Notis bertulis ini dan terma-terma di sini (selepas ini dirujuk sebagai “Notis”) bertujuan untuk memaklumkan kepada anda bahawa data peribadi anda adalah, sedang diproses oleh atau bagi pihak Silverlake dan data peribadi anda adalah, atau akan pada masa akan datang, dikumpulkan daripada maklumat yang diberikan oleh anda kepada Silverlake dan/atau yang diminta oleh Silverlake daripada anda apabila anda memuat turun dan menggunakan aplikasi telefon bimbit kami (“Aplikasi”), bersama-sama dengan sebarang maklumat yang Silverlake boleh perolehi mengenai anda daripada komunikasi-komunikasi lisan atau bertulis. Dengan pemberian data peribadi anda kepada Silverlake dan penggunaan berterusan Aplikasi tersebut oleh anda, anda bersetuju untuk terikat kepada terma-terma dan syarat-syarat di sini dan memberi persetujuan anda bagi pemprosesan data peribadi anda selaras dengan Notis ini.

Data peribadi yang diproses oleh Silverlake mungkin mengandungi nama anda, nombor telefon, alamat dan maklumat-maklumat lain yang telah diminta oleh Silverlake dalam borang-borang Silverlake yang telah anda lengkapkan dari masa ke semasa.

Silverlake sedang memproses data peribadi anda untuk berhubung dengan anda, untuk menjawab pertanyaan-pertanyaan anda, untuk memberikan anda maklumat berkaitan perkhidmatan-perkhidmatan Silverlake yang lain dan syarikat-syarikat yang berkaitan dengan Silverlake, untuk mematuhi undang-undang yang terpakai, untuk membantu penguatkuasaan tanggungjawab-tanggungjawab kontraktual anda dengan Silverlake, untuk membantu anda mematuhi sebarang undang-undang atau peraturan-peraturan yang terpakai ke atas anda, untuk menjalankan aktiviti-aktiviti dalaman Silverlake, bancian pasaran dalaman dan analisa trend, dan juga termasuk sebarang tujuan-tujuan yang mungkin berkaitan dengan yang dinyatakan sebelum ini (selepas ini disebut sebagai “Maksud-maksud”).

Data peribadi anda mungkin dizahirkan kepada syarikat induk Silverlake, anak-anak syarikat, syarikat-syarikat berkaitan dan/atau sekutu, rakan-rakan kongsi perniagaan, jabatan kerajaan dan/atau kerajaan kuasi dan/atau agensi-agensi, badan-badan pengawalseliaan dan/atau berkanun, juruaudit-juruaudit Silverlake dan bank-bank Silverlake,pembekal perkhidmatan dan sebarang pihak ketiga yang diminta atau diberi kuasa oleh anda untuk Maksud-maksud tersebut atau sebarang maksud lain yang mana data peribadi anda telah dizahirkan pada masa pengumpulannya atau sebarang maksud lain yang berkaitan secara lansung dengan Maksud-maksud tersebut.

Data peribadi anda mungkin akan dipindahkan ke lokasi-lokasi di luar Malaysia untuk Maksud-maksud tersebut.

Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa data peribadi yang anda berikan adalah tepat, lengkap dan tidak mengelirukan dan data peribadi tersebut adalah dipastikan yang terkini. Anda boleh mengakses dan memohon untuk membuat pembetulan ke atas data peribadi anda dan/atau untuk menghadkan pemprosesan data peribadi anda, atau membuat pertanyaan-pertanyaan atau aduan-aduan berkaitan data peribadi anda, dengan cara menghubungi Silverlake di :

Alamat E-mel : mobility@silverglobe.com

Silverlake boleh enggan untuk memenuhi permintaan anda untuk mengakses atau membuat pembetulan ke atas data peribadi anda di bawah PDPA dan jika Silverlake enggan untuk mematuhi mana-mana permintaan, Silverlake akan memberitahu anda mengenai keengganan Silverlake berserta alasan bagi keengganan tersebut.

Ia adalah wajib untuk anda memberikan Silverlake butir-butir bertanda asterisk (*) dalam borang atau Aplikasi kami (secara kolektif, “data peribadi wajib”). Jika anda gagal untuk memberikan Silverlake data peribadi wajib tersebut, Silverlake boleh enggan untuk memproses data peribadi anda untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut dan/atau menyebabkan Silverlake tidak dapat memberikan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta.

Melainkan anda menyatakan sebaliknya, Silverlake akan menghubungi anda melalui pos, pesanan atau emel mengenai sebarang tawaran atau promosi-promosi berkaitan dengan majlis-majlis, produk-produk dan perkhidmatan-perkhidmatan Silverlake yang akan datang. Jika anda tidak berminat untuk menerima sebarang tawaran-tawaran atau promosi-promosi, sila hantarkan kepada Silverlake emel kepada alamat emel yang tersebut di atas.

Selaras dengan PDPA, notis ini digubal dalam Bahasa Inggeris dan juga dalam Bahasa Malaysia. Jika terdapat ketidakseragaman di antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.